Ferdighetsseksjonens blomstekvast

Ferdighetsseksjonens blomsterkvast blir tradisjonen tro utdelt på Rallyklubbens møter av Ferdighetsseksjonens leder Stein Hardeng.

Ferdighetsseksjonens blomsterkvast ble første gang delt ut for en del år siden, da offroad løp var en del av FS sitt arbeidsområde: Ivar Tollefsen ble da beste privat fører og nr. 4 i Rally Dekar. Det stod ikke mye i avisene om dette, men vi i FS var imponerte – og Stein Hardeng dro hjem til ham i Sandvika med blomster og en hilsen fra FS / NBF

Navnet ”FS`s blomsterkvast” dukket opp for syv år siden da jeg spurte daværende gen. sekr. Arild Antonsen om det var greit at vi ved middagen i rallyklubben gav noen blomster til en person vi i FS mente hadde imponert oss.

Da kom svaret: ”Ja, du kan jo gi`n en blomsterkvast ”– Det ble navnet på denne utmerkelsen..

I 2011 gikk blomsterkvasten til Ingar Engan som den vinteren debuterte i Rally Monte Carlo Historique i en alder av 80 år – med sønnen Kjetil på vel 50 som kartleser.

I 2012 fikk Bjørn Lie Blomsterkvasten. Han har i en årrekke jobbet for motorsporten og deltatt som kartleser i over 400 billøp og kjørt RMCH en haug med ganger.

I 2013 Kjell Gudim for sin store innsats i norsk bilsport i over 60 år og fortsatt er han aktiv i en alder av 85 år. (Kjørt Porsche med ham, ikke noen sinke i trafikken.)

I 2014 ble Arild Antonsen hedret for sin mangeårige innsats for motorsporten – opphevingen av rallyforbudet – avgiftsfrie rallybiler, dyktig kartleser er noen stikkord.

2015 – Ingen utdeling

I 2016 gikk «blomsterkvasten» til Aasmund Kleve som bl.a har kjørt mange i historiske rally i Europa og vært aktiv på arrangørsiden i sin lokale klubb og har bidratt mye på utstyrssiden med tidtakerutstyr – og hvem har ikke smakt hans gode pølser?

I 2017 gikk blomstene til en person og en klubb, som i senere år har vært svært aktive innen FS ulike greiner. De har arrangert en rekke gode Challenge løp. De har hjulpet andre klubber med å komme i gang med løp – De har medlemmer fra Tyskland i sør til Bergen i Vest. Oppskriften på en suksess er en engasjert leder og gode medarbeidere. I fjor var det Terje Nilssen og KNA Halden som fikk blomster.

Som kjent, finnes ikke noen komplisert reglement for tildeling av FS sin ”blomsterkvast”. Det som skal til er at en person har imponert seksjonens medlemmer ut over det man kan forvente.

Altså et nokså vidt og svært subjektivt grunnlag, som neppe gir grunnlag for å klage til verken til Rallyklubben, NBF eller FIA..

Årets blomsterkvast gis til en person, som da NAF forlot motorsporten kunne ha satt seg ned og gitt opp. Slik er ikke han. Han har gjort mye for å fylle det tomrommet som oppstod med et alternativ.

Vedkommende er et oppkomme av ideer – som også blir til virkelighet. Han har sittet i styre og stell i sin organisasjon og vært sentral i opprettelsen av en alternativ motororganisasjon, da NAF trakk seg ut av motorsporten.

De fleste har vel gjettet at jeg snakker om Vidar Holum – lederen av Asker og Bærum motorsport og en sentral person innen den nye  Interesseorganisasjonen for Frittstående Motorsportsklubber.

Takk for din store innsats, Vidar og gratulerer til deg.

(Utdrag av tale holdt ved utdelingen av prisen: Rallyklubbens middag tirsdag 6. mars 2018 – Stein Hardeng, leder FS)