Rallye Monte-Carlo Historique 2021.

https://acm.mc/en/edition/rallye-monte-carlo-historique-edition-2021/

Av Bjørn Lie, 6. desember 2020

Automobile Club de Monaco har nå lagt ut informasjon på hjemmesiden, www.acm.mc  under  COMMITTED, om hvilke deltakere som har meldt seg på den 24. utgaven av Rallye Monte-Carlo Historique.

I mars 2020 gitt ACM ut med informasjon på at ACM justerte på den planlagte rammen for den 24. utgaven av RMCH. Rutene fra de mange startpunktene rundt i Europa, hvor Oslo var et av start stedene, ble tatt bort.  Pga usikkerhet med Covid 19 situasjonen endret ACM til RMCH 2021 kun skal ha Monaco som eneste startsted med start tidlig på lørdag den 30. januar. Teknisk kontroll av bilene vil foregå på fredag 29. februar. Byen Valence vil være sentrum for de første dagene av RMCH 2021 før RMCH deltakere returnerer til to netter i Monaco og målgang tidlig på onsdag 3. februar. 

I RMCH 2021 vil det for føreste gang i RMCH sin historie ikke delta norske lag. Det er også første gang at ACM ikke har listen full, dvs 320 lag. Listen for aksepterte (committed) deltakere i RMCH 2021 viser 193 lag.

Rally-Klubben gjennomførte den 21. september 2020 det årlige, åpne informasjonsmøtet om neste års RMCH. Det var som vanlig godt frammøte som representerte den vanlige blandingen av alt fra erfarne RMCH deltakere til personer som har begynt å skaffe seg informasjon om hva som skal til for å kunne gjennomføre et av de lengste, klassiske billøp som arrangeres.

Da Rally-Klubbens styremedlem, Torhild Hallre, ba om en håndsopprekking på hvem av de frammøtte som på det tidspunktet anså det som sannsynlig at de kom til å sende inn en påmelding til RMCH 2021 så var det noen som regnet med det, men de ville se an når det nærmet seg fristen i november for å melde seg på.   Derimot var det nesten alle av de frammøtte som så for seg en deltakelse i RMCH 2022.

Oslo som startsted har blitt utsatt et år, fra 2021 til 2022 om vi skal tro ACM sin beskjed til KNA da utsettelsen til alle europeiske startsteder kom i mars. Oslo er, stort sett, et startsted hvert tredje år foretrekkes av norske deltakere de årene Oslo er med.

I RMCH 2020 var det 20 norske lag på startlisten. I RMCH 2021 er det ingen pga usikkerhet og anbefalte reiserestriksjoner.

Til RMCH 2022 satser vi på at Norge og Norwegian Rally Drivers Club igjen stiller med en solid kontingent deltakere og et godt arrangert startsted av KNA avd Oslo godt støttet av KNA sentralt som innehar samarbeidsavtalen med ACM om Oslo som startsted. Rally-Klubben vil holde sitt åpne og tradisjonelle informasjonsmøte om RMCH 2022 mandag den 20. september 2021.   

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *